Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ KAI ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ στα παιδιά σας. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που επιθυμούμε να υπάρχει μεταξύ σχολείου και οικογένειας και με στόχο την υπεύθυνη πληροφόρησή σας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Έναρξη ημερήσιου προγράμματος ? Ωρολόγιο πρόγραμμα

Όπως, ήδη, έχετε ενημερωθεί, από τη φετινή σχολική χρονιά καθορίζεται Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας (Φ12/657/70691/Δ1/26-4-2016) και αναμορφώνεται το ωρολόγιο πρόγραμμα. Έτσι, λοιπόν, η πρωινή προσέλευση των μαθητών ξεκινάει στις 8:00΄π.μ. και πρέπει να ολοκληρώνεται στις 8.10΄π.μ. Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο «οι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στις εισόδους του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Στο διάστημα αυτό δεν παρευρίσκεται, χωρίς άδεια, στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μετά το χτύπημα του κουδουνιού, με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται ανά τμήματα στον προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης».

Το ωρολόγιο πρόγραμμα αναμορφώνεται και το ημερήσιο υποχρεωτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 8:10΄και ολοκληρώνεται στις 13:15΄για όλες τις τάξεις του σχολείου, καθώς προστέθηκαν νέες ειδικότητες (στο σχολείο μας τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και Θεατρολογίας).

Η αποχώρηση όλων των μαθητών (εκτός αυτών που θα παραμένουν στο Ολοήμερο) από το σχολείο στις 13:15΄ και η παράδοση, όσων συνοδεύονται, στους γονείς θα πραγματοποιείται ως εξής:

  • οι μαθητές της Α΄τάξης από τη δυτική έξοδο και οι μαθητές της Β΄τάξης από την ανατολική έξοδο
  • Ασφάλεια μαθητών

Σύμφωνα με την 2368/Γ2/9-1-2007 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, «οι πόρτες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, με σκοπό να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών, να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος από τον προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς και η είσοδος ατόμων που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία του». Για το λόγο αυτό, οι πόρτες του σχολείου θα κλειδώνονται από τη σχολική τροχονόμο το πρωί 8.15΄π.μ. και θα ανοίγουν το μεσημέρι 13.15΄μ.μ.

Οι μαθητές που θα συνοδεύονται κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο, θα βρίσκονται με τον εκπαιδευτικό της τάξης είτε στο προαύλιο του σχολείου (όταν ο καιρός το επιτρέπει) είτε στο ισόγειο. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς καλό είναι να περιμένετε τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές στους χώρους που αναφέρθηκαν, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέρχεται νωρίτερα και να κυκλοφορεί στους ορόφους του σχολείου, για λόγους ασφάλειας.

Θα παρακαλούσαμε:  

α) οι γονείς να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών διότι οι καθυστερήσεις δημιουργούν παρακώλυση του μαθήματος και της λειτουργίας του σχολείου,

β) να συμπληρωθούν και να δοθούν στον εκπαιδευτικό της τάξης οι δηλώσεις-παραλαβής που έχουν ήδη μοιραστεί, προκειμένου να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που παραδίδονται στους γονείς.

  • Επικοινωνία:   

με τον εκπαιδευτικό της τάξης, θα γίνεται κατά τις ημέρες και ώρες που θα ορίσουν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, καθώς και στις ενημερωτικές συναντήσεις που θα προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα,

με τη διεύθυνση του σχολείου, θα γίνεται καθημερινά 13:15΄- .14:00΄

για έκτακτες περιπτώσεις, θα γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε στο σχολείο κατά τις ώρες λειτουργίας του. Σε αυτή την περίπτωση, ως πόρτα εισόδου-εξόδου θα χρησιμοποιείται μόνο η δυτική (πλατεία Παλαμά). Παρακαλούμε πολύ να τηρούνται τα παραπάνω, καθώς επίσης να δοθούν τα τηλέφωνα-διευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς και να ενημερώνετε εγκαίρως για τυχόν αλλαγές τους. Η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μικρούς μαθητές μας στο χώρο του σχολείου δεν θεωρείται ενδεδειγμένη μορφή επικοινωνίας.

  • Υγιεινή

Έγινε απολύμανση του σχολείου το καλοκαίρι και θα επαναληφθεί στις διακοπές του Πάσχα.

Το σχολείο θα ελέγχει και εξασφαλίζει την καθαριότητα ?καθημερινή και εβδομαδιαία– όλων των χώρων και θα παρέχει σε κάθε αίθουσα τα απαραίτητα (κρεμοσάπουνο, χαρτί υγείας κλπ). Θα καταβληθεί προσπάθεια από όλους τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές μας να υιοθετήσουν πρότυπα υγιεινής συμπεριφοράς. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συμπαραστάτες, μεριμνώντας από την πλευρά σας για την καθημερινή υγιεινή των παιδιών σας (καθαρά ρούχα-παπούτσια, πλύσιμο κλπ).

Επίσης, χρειάζεται να ελέγχετε καθημερινά τις σχολικές τσάντες των παιδιών, προκειμένου να ενημερώνεστε για τις εργασίες και τις ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς επίσης να φροντίζετε να υπάρχουν μόνο όσα χρειάζονται, αφαιρώντας το περιττό βάρος (παλιές εργασίες, βιβλία και τετράδια εκτός ωρολογίου, υπολείμματα τροφών κλπ).

  • Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή, φροντίστε να ενημερωθείτε σε κάποιο διάλειμμα για τα μαθήματα της ημέρας, σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Σε περίπτωση αδιαθεσίας του μαθητή στο σχολείο, θα ενημερώνεστε εγκαίρως τηλεφωνικά. Εάν κάποιος μαθητής αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον εκπαιδευτικό της τάξης.
  • Τέλος, θα σας παρακαλούσαμε να φροντίσετε όσες εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη σχετικά με τις εγγραφές (δικαιολογητικά κλπ) καθώς και  τα Δελτία Υγείας

Για όλα τα παραπάνω, προσδοκούμε στη συνεργασία και τη βοήθειά σας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Bookmark the permalink.

Comments are closed